EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Избрах кариера в България пред Австрия и Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избрах кариера в България пред Австрия и Италия

mail17:05 | 23.12.2011прегледи 1358 коментарикоментари 0


„Избрах риска да започна да изграждам нещо съвсем ново тук, в България, пред това да продължа да развивам успешната си и сигурна кариера в Австрия и Италия. Направих избора си, след като се запитах какво наистина искам. Решението беше трудно, но сега съм щастлив, че го взех” – това каза изпълнителният директор на УниКредит Факторинг, Филип Генов, пред участниците във форума „Кариера в България. Защо не?”, който се проведе вчера в София.
Близо 40% от служителите в УниКредит Факторинг (УКФ) са завършили образованието си в чужбина. В компанията работят 35 от общо 65-те професионалисти по факторинг в цяла България. УКФ има най-големия бюджет за обучение и най-голям брой курсове и специализации (на човек), най-голям процент млади, под 35-годишни, мениджъри, както и дами на мениджърски позиции във финансовия сектор в България.
„Целта, която си поставих в началото на пътя преди 5 години, определено е постигната”, допълни Филип Генов. „Към момента УниКредит Факторинг е най-голямата факторинг компания в страната – държи над 70% от пазара у нас, реализира над 90% от печалбата на индустрията и е най-бързорастящата финансова институция в България. Няма нито един лев загуба - въпреки кризата и продължаващия бърз растеж, това е единствената кредитната институция в Европа с 0 лв. лоши кредити. Има най-доброто обслужване в България и едно от най-добрите в Европа[1].”

Филип Генов е изпълнителен директор на УниКредит Факторинг от 2006 г. Започва професионалната си кариера в банковата система през 1993 г. Скоро след приватизацията на Булбанк от УниКредит Груп, през 2000 г., става директор „Корпоративно и международно банкиране”. От края на 2002 г. преминава на работа в източноевропейската централа на УниКредит Груп в Милано. В продължение на 4 години управлява проекти в различни банки на групата в Чехия, Словакия, Полша, Румъния, Италия, Австрия, Хърватска и Турция. Един от тях е и изграждането на факторинг бизнес на цялата група, като пилотният проект е в България. Филип Генов е магистър по „Международни икономически отношения” от Университета по национално и световно стопанство (УНСС) в София, магистър по „Банково управление” от престижния италиански университет SDA Bocconi, магистър по програмата TRIUM Global Executive MBA на London School of Economics и NYU. Завършва 133-то училище „А. С. Пушкин” в София. Владее английски и руски езици. Една от големите му страсти е фотографията.

Форум „Кариера в България. Защо не?” за четвърта поредна година среща българи с образование и опит в чужбина с водещи български компании. Целта на събитието е да запознае младите професионалисти с актуалните възможности за кариера в България.



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg