EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Русия излезе от рецесията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Русия излезе от рецесията

mail15:27 | 29.09.2009прегледи 332 коментарикоментари 0


Русия вече е излязла от рецесията, заяви днес министърът на финансите на страната Алексей Кудрин, без обаче да посочва цифри, предаде Франс прес.
"Днес можем да кажем, че Русия е излязла от рецесията и можем да кажем още, че ще преодолеем етап, след който инвестициите ще потръгнат отново", заяви Кудрин, цитиран от РИА Новости.
В средата на септември Курдин каза, че страната вероятно ще излезе от рецесията в края на третото тримесечие на 2009 година, припомня Франс прес.
Руският президент Дмитрий Медведев и премиерът Владимир Путин пък подчертаха, че стабилизирането на икономиката вече е започнало, но е прекалено рано да се говори за излизане от кризата.
Русия бе силно засегната от световната икономическа и финансова криза най-вече заради рязкото поевтиняване на световните пазари на петрола и природния газ, които
представляват 60 на сто от приходите й от износ.
Общо за 2009 година руското правителство предвижда свиване на брутния вътрешен продукт с 8,5 на сто, а през второто тримесечие на годината бе отчетен спад с 11 на сто на този показател, отбелязва АФП.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg