EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Португалия призова църквата срещу кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Португалия призова църквата срещу кризата

mail09:40 | 24.11.2010прегледи 643 коментарикоментари 0


Архиепископът на северния португалски окръг Брага прикани свещениците от своята епархия, една от най-засегнатите от икономическата кризата, с приближаването на Коледа да внесат една месечна заплата в полза на социалните дейности на църквата, предаде АФП.
"Живеем в изключително тежко време от социална гледна точка.
Не можем да го пренебрегнем и трябва да покажем на дело обичта си към народа", пише в писмо до свещениците от своята епархия архиепископ Жоржи Ортига, който е и председател на португалската епископска конференция.
Северна Португалия и особено окръг Брага са изключително засегнати от финансовата криза, заради която бяха закрити много малки и средни предприятия и доведе до безработица от 13,6 процента в региона спрямо 10,9 на сто за страната.
Епархията Брага включва около 500 свещеника, които получават месечна заплата около 800 евро, уточни говорител на португалското епископство.
В началото на октомври Гръцката православна църква съобщи, ще участва със заем в увеличаването на капитала на Националната банка на Гърция.
Решението за това е било взето от Светия синод на църквата, която притежава 1,6 на сто от акциите на Националната банка на Гърция.
Участието на църквата ще стане със заем в размер на 26 млн. евро, който предстои да бъде сключен с Хеленик Постбанк.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg