EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гръцката църква увеличава капитала на Националната банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцката църква увеличава капитала на Националната банка

mail12:30 | 06.10.2010прегледи 1055 коментарикоментари 0


Гръцката православна църква ще участва със заем в увеличаването на капитала на Националната банка на Гърция, съобщава атинският в. "Вима".
Решението за това е било взето от Светия синод на църквата, която притежава 1,6 на сто от акциите на Националната банка на Гърция.
 Участието на църквата ще стане със заем в размер на 26 млн. евро, който предстои да бъде сключен с Хеленик Постбанк. 
Също днес гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину изключи  вероятността да бъдат предприети нови рестриктивни мерки, дори и бюджетният дефицит на страната за 2009 г. да бъде ревизиран от Евростат.
Пред местния телевизионен канал Мега министърът каза, че дори и да е значителна тази ревизия на Евростат, тя ще има "твърде малки последствия за бюджетния дефицит на Гърция не само през настоящата година, но и в следващите години".
Източници от финансовото министерство вчера заявиха, че  бюджетният дефицит на Гърция през 2009 г. е бил 15,1 процента, а не 13,6 процента, както се смяташе досега.
Пред Европейския съюз Гърция представи първоначалния си проект за бюджета за 2011 г., който предвижда намаляване на държавните разходи с 800 милиона евро. Бюджетът предвижда също увеличаване на приходите с 2,36 милиарда евро.
Гърция очаква да намали тази година бюджетния си дефицит до 7,8 процента от брутния вътрешен продукт. Следващата година страната иска да намали дефицита до 7 процента - под целевата стойност от 7,6 процента, договорена в споразумението за заем с Международния валутен фонд и Европейския съюз.
Евростат заяви през април, че може да ревизира във възходящ план бюджетния дефицит на Гърция за 2009 г. с до 0,5 процентни пункта, а държавния дълг - с между 5 и 7 процентни пункта, за да бъдат отчетени неточностите в представените статистически данни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg