EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Испания наблюдава сделката с Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Испания наблюдава сделката с Opel

mail19:00 | 28.09.2009прегледи 522 коментарикоментари 0


Правителството на Испания изпрати днес писмо до Европейската комисия, настоявайки Комисията да се намеси в сделката по продажба на европейските подразделения на
американския гигант General Motors, сред които е и германската компания Opel. Това пише днес лондонският вестник  FT, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Новият собственик на Опел е канадската компания за производство на автомобилни части Magna International в партньорство с руски инвеститори. Ръководството на компанията вече обяви, че ще съкрати работни места и може да закрие три завода на Опел в Белгия и Испания.
В писмото, подписано от испанския министър на промишлеността, туризма и търговията Мигел Себастиан Гаскон, се посочва, че всякакъв вид преструктуриране на компанията трябва да има чисто икономическа обосновка. В писмото се уточнява, че заводът на Опел в Сарагоса, Северна Испания, е едно от най-ефективните предприятия на компанията. Един автомобил, например, там се произвежда за 17 часа, докато в заводите на Опел в Германия са необходими 31,1 часа.
При тези условия правителството на Испания настоява Magna International да извърши преструктурирането на компанията под контрола на Европейската комисия. Едновременно с това стана известно, че германското правителство, което даде гаранции за предоставянето на  кредит от 4,5 млрд. евро на Opel, се е обърнало към Белгия, Испания и Великобритания да "вземат участие" в тази програма, предоставяйки една трета от дадената сума или 1,5 млрд. евро, отбелязва ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037