EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И в САЩ високи цени на горивата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И в САЩ високи цени на горивата

mail14:50 | 28.03.2012прегледи 531 коментарикоментари 0


Над две трети от американците не одобряват начина, по който правителството на президента Барак Обама се опитва да овладее поскъпването на горивата, но повечето не смятат, че той е виновен за високите цени. Това сочат резултати от анкета на Ройтерс и института Ипсос, публикувани тази нощ. Шейсет и осем на сто от американците не одобряват политиката към поскъпването на горивата, 24 на сто я одобряват, показва анкетата, извършена в понеделник и вторник. Растящите цени на горивата се превърнаха в един от най-важните проблеми в предизборната кампания за президентските избори в САЩ през ноември. За изминалия месец цената на галон бензин в САЩ се повиши с близо 30 цента до 3,90 долара, посочва Ройтерс.
Мнозинството избиратели, подкрепящи една от двете големи партии, но също и независимите, не одобряват начина, по който президентът демократ се опитва да овладее поскъпването на горивата. Според Ройтерс това ще създаде проблеми на Обама за предстоящите избори. Неодобрение изразяват 89 на сто от избирателите, подкрепящи републиканците, 52 на сто от гласуващите за демократите и 73 на
сто от независимите. Участниците в допитването обаче са склонни да винят за високите цени на горивата не политиците, а петролните компании, които искат да извлекат максимални печалби, добавя Ройтерс.

 


Тагове: САЩ, горива, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg