EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Lufthansa започва четиридневна стачка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Lufthansa започва четиридневна стачка

mail18:09 | 22.03.2010прегледи 623 коментарикоментари 0


Синдикатът Кокпит, представляващ пилотите на германския авиопревозвач Deutsche Lufthansa AG обяви днес, че призовава към четиридневна стачка в средата на април, тъй като не е успял да разреши спора за възнагражденията и сигурността на работните места, предаде Асошиейтед прес.
Синдикатът съобщи, че се планира стачката да продължи от 13 до 16 април.Преговорите с най-голямата германска авиокомпания "останаха без резултат", посочи Кокпит.
Синдикатът посочи, че е отложил началото на стачката до средата на април, за да се избегнат прекъсвания в полетите през почивните дни около Великден и за да даде на ръководството на компанията време да преразгледа курса си.
През февруари пилотите от синдиката обявиха стачка, която обаче вместо четири дни продължи само един, след като бе постигнато споразумение за възобновяване на преговорите, припомня АП. 
Британската авиокомпания British Airways е принудена да изпраща на път празни самолети заради продължаващата и днес стачка на летателния персонал, съобщава ИТАР-ТАСС.
Голяма част от пътниците, разтревожени от опасността полетите им да бъдат отменени, са анулирали билетите си. Компанията обаче трябва да изпълнява планираните полети, за да обслужи клиентите, който не са се отказали да пътуват с нейните самолети, съобщават днес британски медии.
Днес е последният ден от тридневната стачка. Вторият етап на стачните действия ще започне на 27 март и ще продължи четири дни.По време на протеста работата на стачкуващите стюарди и стюардеси се извършва от служители от други отдели на компанията, които преминаха ускорена подготовка.Според данни на медиите самолетите Boeing 747 на BA, най-големите пътнически самолети в експлоатация, летят от Великобритания до САЩ и до други далечни дестинации практически празни, допълва ИТАР-ТАСС.     


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg