EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зърно за хляб има, въпреки износа на пшеница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зърно за хляб има, въпреки износа на пшеница

mail16:45 | 16.11.2010прегледи 696 коментарикоментари 0


Досега са изнесени 1.5 милиона тона, от които 1 милион тона - за страни-членки на Европейския съюз, информира заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.Досега са изнесени 1.5 милиона тона, от които 1 милион тона - за страни-членки на Европейския съюз, информира заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.Няма опасност зърното да не стигне за хляб въпреки реализирания износ на пшеница, заяви заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова в курорта "Албена" в отговор на въпрос на журналисти.
Боянова посочи, че произведеното зърно през тази стопанска година в страната достига 3,8 милиона тона. Досега са изнесени 1.5 милиона тона, от които 1 милион тона - за страни-членки на Европейския съюз, информира заместник-министърът.
По думите на Боянова с прибирането на реколтата от слънчоглед и царевица е започнал износът и на тези култури, а износът на пшеница вече намалява.
Необходимите количества зърно за хляб са осигурени и дори 500 000 тона остават за търгуване, допълни Боянова. Според нея зърното, необходимо за хлебния баланс, вече е в мелниците.
Заместник-министърът на земеделието и храните участва в 16-ото издание на националния аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него" в черноморския комплекс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg