EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Зукърбърг интегрира приложения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зукърбърг интегрира приложения

mail18:01 | 29.01.2019прегледи 1283 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг планира да интегрира Месинджър (Messenger), УотсАп (WhatsApp) и Инстаграм (Instagram), които също принадлежат на компанията, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС.

За да се осъществи този план хиляди служители на Фейсбук ще трябва да изменят конфигурацията на услугите, за да се постигне уеднаквяване на основата им. И трите услуги ще продължат да работят като отделни приложения. Те ще имат единна система за обмен на съобщенията. По искане на Зукърбърг при тях ще се прилага криптиране от край до край, което гарантира, че съобщенията могат да се видят само от участниците в разговора. По данни на "Ню Йорк таймс" работата по проекта е в начален етап, като се планира тя да приключи до края на годината или в началото на следващата.

Тази стъпка, подчертава изданието, ще позволи на Зукърбърг да укрепи контрола си върху компанията в момент, когато около Фейсбук се вихрят скандали. През ноември миналата година "Ню Йорк таймс" публикува материал, в който се твърди, че ръководството на компанията не е предприело оперативни мерки, за да предотврати разпространението в социалната мрежа на материали, които целели намеса в политическите процеси на САЩ. Както твърдеше изданието, позовавайки се на източници, Зукърбърг и главният оперативен директор Шерил Сандбърг първоначално криели или пренебрегвали такива случаи. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg