EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Златни медали за Загорка и Ариана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Златни медали за Загорка и Ариана

mail14:01 | 02.07.2018прегледи 1192 коментарикоментари 0


Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално бяха отличени със златни медали и сертификати за най-високо качество от световната класация World Quality Selection 2018, провеждана ежегодно от института Monde Selection. Водещият пивовар в България бе награден с престижните международни награди за качество, популярни като „Нобелови награди за храни и напитки“.

Сред критериите, на базата на които се провежда независимата оценка в категория Бири, води и безалкохолни напитки, попадат съотношение между вкус и после вкус, аромат, визуални аспекти, опаковка, както и обща оценка за хармоничност. Показателите се изчисляват въз основа на съвкупността от потребителски очаквания и нагласи и препоръките на Научния борд на Monde Selection. Според уникалната методология на института, продуктите се оценяват индивидуално, а не чрез сравнение едни с други.

Monde Selection е международен институт по качеството, основан през 1961 година в Брюксел. Ежегодно, институтът събира панел от независими и международно признати експерти, сред които готвачи със звезда Michelin, енолози, нутриционисти, диетолози, инженери. В рамките на няколко месеца те оценяват качествата на продукти от цял свят и награждават най-добрите. 8-членно жури провежда анализа и оценяването във всяка една от седемте отделни категории.

За оценката на продуктите в категория Бири, води и безалкохолни напитки, в която се откроиха продуктите на „Загорка“ АД – Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално, Monde Selection си сътрудничи с най-добрите белгийски бирени експерти, професионални дегустатори и химически инженери от Culinary Academy of France, Euro-toques, Master Chefs of Belgium, International Vine and Wine Organisation (O.I.V), Jurés-Experts Piqueurs Brokers и др. Отличията бяха излъчени сред повече от 1000 компании от 92 държави, които участваха с над 3000 различни продукта.

Със своите висококачествени продукти „Загорка“ АД принадлежи към традиционните победители в своята категория. Компанията участва за първи път в Monde Selection с марката Загорка през 1981 година. Оттогава насам продуктите на пивоварната получават общо 45 отличия, от които: златни и сребърни медали, трофеи за качество,  голямата награда – злато. Всички грамоти и медали, спечелени през годините, могат да бъдат видени в музейната експозиция на пивоварната в Стара Загора – „Светът на Загорка“, където почитателите на кехлибарената напитка могат да проследят не само развитието и отличията на компанията, но и интересни детайли от историята на бирата, както и някои от тънкостите, съпътстващи пивоварния процес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg