EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Земеделски производители & търговци се обединиха в БЗП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Земеделски производители & търговци се обединиха в БЗП

mail17:40 | 12.03.2015прегледи 1877 коментарикоментари 0


Земеделски производители и търговци обединиха интересите си в общ проект с името НПО „Български земеделски производител“ (БЗП). Сред учредителите има представители на различни сектори, сред които зърнопроизводство, пчеларство, овощарство, винопроизводство и др.
Сдружението има за цел да засили участието на бранша в решаването на проблемите в сектор селско стопанство и да подпомогне достъпа на земеделските производители до финансиране по европейски програми. Сред основните цели на организацията са да обедини браншовите отрасли в сектора, да повиши квалификацията на специалистите, работещи в сферата на селското стопанство да защити интересите на земеделските производители от различни отрасли пред държавни и общински органи. БЗП ще работи и за разширяването на международните контакти между българските и чуждестранните специалисти в брашна.
БЗП ще осъществява своите цели , чрез изготвяне на предложения до държавните и общински институции за промени и подобрения в наредби и законопроекти, чрез които да се подпомагат земеделските производители, както и ще информира бранша за всичко свързано с европейското финансиране.
Председателят на сдружението д-р Пейчо Касъров е с дългогодишен опит в сферата на земеделието. Още от началото на 90-те години той основава фирма за търговия със земеделска продукция и създава дружество, с което наема и арендова земеделска земя.
Д-р Касъров познава в детайли проблемите на българското земеделие и търговията на земеделската продукция на външните пазари. Неговата амбиция е да обедини всички земеделски производители в общ политически проект за издигане на земеделието в България на европейско ниво.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg