EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Земеделието - алтернатива на безработицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Земеделието - алтернатива на безработицата

mail12:22 | 23.02.2010прегледи 2320 коментарикоментари 0


Земеделието може да бъде алтернативна заетост при ежедневно нарастващата безработица в страната, каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при откриването на международното селскостопанско изложение «АГРА» в Пловдив, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Според него земеделието е сред секторите с гарантирани доходи годишно с оглед предоставяните от Европейския съюз директни субсидии на обработваема площ, на фермерите и възможностите на Програмата за развитие на селските райони.
Министър Найденов припомни, че вече са изплатени 762 млн. лв. европейски и национални субсидии по директните плащания. Остават да бъдат отпуснати средствата на земеделците със застъпвания и проблеми. Също в най-кратки срокове ще бъдат изчистени и проблемите на производителите по агроекология и веднага ще им бъдат изплатени субсидиите, каза министър Найденов. 
Изпълнителният директор на Държавен фонд «Земеделие» Калина Илиева, която присъства на откриването на изложбата обяви, че от 2010 г. не могат да бъдат разсрочвани кредитите на земеделските производители. Причината е, че се смятат за държавна помощ, а такава не е одобрена за тази година.
В най- големия аграрен форум в Югоизточна Европа «Агра» се представят 450 фирми от 26 държави, от които 280 български и 81 – чуждестранни. Сред държавите участнички са Австрия, Аржентина, Белгия, Германия, Гърция, Индия, Испания, Италия, Унгария, Франция, Холандия и др. Изложителите представят продукти и на още 73 компании от Великобритания, САЩ, Канада, Китай, Израел, Дания и Република Корея.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg