EUR 1.9558
USD 1.9578
CHF 2.0251
GBP 2.2280
CNY 2.2280
you tube
mobile version

"Зелените" инвестиции на Morgan Stanley

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Зелените" инвестиции на Morgan Stanley

mail12:02 | 23.07.2020прегледи 707 коментарикоментари 0


Американската банка "Морган Стенли" (Morgan Stanley) планира да разкрие информация за въздействието на своите инвестиции и заеми върху изменението на климата, съобщи в понеделник електронното издание Politico, като добави, че това ще е първата банка в Съединените щати, която ще предостави подобна информация.

"Това е едно пътуване и мисля, че е изключително важно, тъй като всички знаем, че е по-трудно да накараме хората да реагират на нещо, когато няма данни. Трудно е да имаш данни, когато нямаш измерители", заяви главният директор на банката за устойчивост Одри Чой.

Междувременно ръководителят на финансовия екип на "Морган Стенли" в световен мащаб - Мат Славик, добави, че банката се стреми да инвестира 250 милиарда долара в нисковъглеродни решения през следващите 10 години.

Коментарите от Morgan Stanley се появяват в момент, когато има все повече призиви за "зелено" възстановяване от коронавирусната пандемия.

Последният пример за това беше коментар на управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева по-рано този месец по отношение на изявление на Глобалната комисия за приспособяване, в който тя призова за действия за климатично устойчиво възстановяване от кризата с Covid-19, казвайки, че "става ясно, че ползите от активното подпомагане на устойчивото възстановяване значително надвишават разходите при липсата на действия в тази посока".

Глобалната комисия по адаптация призова в свое писмо до световните лидери да се включат устойчивостта на климата в пакетите за икономическо възстановяване. "Световните лидери трябва да приведат политиките в съответствие с дългосрочните цели в областта на климата, да изграждат глобални партньорства и да мобилизират подкрепа от частния сектор за подобряване на устойчивостта на климата", се казва в това писмото.

Преди дни г-жа Георгиева пък заяви, че "гледайки напред, политиките трябва да поставят основата на нисковъглеродно и устойчиво възстановяване, което ще създаде милиони работни места, като същевременно ще помогне за справяне с климатичната криза".

Най-големият мениджър на активи в света - инвестиционният фонд Blackrock, също обяви по-рано тази година, че прекроява своята политика, за да отчита климатичните рискове./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg