EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Зеехофер:Меркел раздели Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зеехофер:Меркел раздели Европа

mail07:45 | 16.06.2018прегледи 1634 коментарикоментари 0


    Мнозинството германци искат по-твърда позиция по въпроса за имиграцията от тази на канцлера Ангела Меркел, сочи проучване за обществената телевизия АРД, цитирано от ДПА.
    Според изследването "Дойчландтренд" на института "Инфратест димап" 62 процента от запитаните смятат, че мигрантите без документи за самоличност трябва да бъдат отхвърляни още на границата - мярка, която подкрепя  германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер.
    Шейсет и един процента изразяват подкрепа за спорния план на Зеехофер по границите да бъдат изградени центрове за настаняване на мигранти, където те да остават от пристигането до евентуалната си депортация.
    Внушителни 86 процента от запитаните заявяват, че са за по-ефективна система за депортиране на хора с отхвърлени молби за убежище.
    Обявяването на резултатите от проучването съвпада с гръмък скандал в коалицията на Меркел, в която участват нейният Християндемократически съюз, баварските консерватори от Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия.
    Зеехофер, който е дългогодишен политик от ХСС и отдавна е постоянен източник на проблеми за Меркел по въпроса за втвърдяването на германската позиция за имиграцията, заплаши, че ще заобиколи канцлера, за да прокара предложението си незаконните мигранти да бъдат депортирани още на границата.

Белгийският секретар по убежището и миграцията Тео Франкен подкрепя Италия в твърдите действия срещу незаконната миграция, съобщиха местни медии.
     По неговите думи Белгия също прилага решителен подход. Според Франкен е време корабите с мигранти в Средиземно море да бъдат отблъсквани.
     Франкен защитава предложенията за обособяването на изнесени центрове в Африка, където мигрантите да изчакват произнасянето на решения по молбите им за получаване на закрила в ЕС. Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини вчера също подкрепи този подход. По думите на белгийския държавен секретар се водят преговори с Тунис да приема мигрантите, тръгнали към Европа от либийските брегове.

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли днес идеята за създаване на "ос на желаещите" между Германия, Австрия и Италия по въпросите на миграционната политика, предаде Ройтерс.
"Говорите за ос. Не вярвам на тези целящи да привлекат вниманието фрази, които не са донесли добро в нашата история", заяви Макрон на съвместна пресконференция с италианския премиер Джузепе Конте след срещата им в Париж.
В сряда германският вътрешен министър Хорст Зеехофер призова Австрия и Италия да се съюзят със страната му в областта са сигурността и миграцията.
"Една държава поема задължения само чрез ръководителя на своето правителство или на държавния си глава", подчерта Макрон. "Италия си има министър-председател. Франция си има президент, Германия си има канцлер. Ако дадени страни се договарят за нещо, това трябва да стане на ниво държавни или правителствени ръководители, защото само те отговарят пред народите си", коментира френският президент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136