EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затвор заплашва неизвестния художник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затвор заплашва неизвестния художник

mail18:30 | 20.06.2011прегледи 804 коментарикоментари 1


Образувано е досъдебно производство срещу неизвестния художник, който пребоядиса Паметника на съветската армия. Това съобщи за Дарик районният прокурор на София Александър Налбантов. Производството се води за хулиганство. За подобно престъпление законът предвижда до две години затвор или пробация, но ако престъплението е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или се отличава с изключителен цинизъм или дързост, е възможно лишаване от свобода до пет години.
Известни комикс герои "украсиха" през уикенда Паметника на Съветската армия в столицата. Хората се забавляват с новите образи и дори се снимат пред тях. Супермен с пистолет, злодеят Жокер, помощникът на Батман - Робин, Дядо Коледа с бинокъл и дори символът на "Макдоналдс" клоунът Роналд са сред героите, които неизвестният "художник" е изобразил. Съветското знаме е превърнато в американско, а под скулптурната група се мъдри надписа: "В крак с времето". Паметникът на Съветската армия отдавна се е превърнал в ябълка на раздора между антикомунисти и русофили. За последен път той беше почистен през февруари.
 


 
Коментари
 
mario - 08-07-2011 г. 23:14:47

СТИГА БРЕ РУСКИ ГАЗОЛИСЦИ ЗА ЗАТВОРА СА ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ И НАСТЯЩИ ДЪРЖАВНИ УПРАВНИЦИ,И ДО КОГА ЩЕ СЕ КЛАНЯМЕ НА РУ СНЯКО МАЛКО ЛИ СА 65 ГОДИНИ ТА ОЩЕ ЛИ И ДО КОГА?.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153