EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Застраховка за аналиране на пътувания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Застраховка за аналиране на пътувания

mail09:40 | 20.10.2020прегледи 792 коментарикоментари 0


Международната онлайн туристическа агенция eSky, в сътрудничество със застрахователната компания AXA Partners въвеждат застраховка за анулация на пътуване All Risk, която позволява безопасно и удобно планиране на пътуването със самолет, отчитайки възможността за отказ от пътуване по различни причини, включително заболяване с Covid -19.

В резултат на сътрудничеството между eSky и AXA Partners беше създадена застраховката за анулация на пътуване All Risk. Това е подобрение на съществуващата застраховка от този тип на пазара, която се отнася до спешни случаи, свързани например с хоспитализация. При този нов застрахователен продукт, клиентът ще може да се откаже от пътуването по лични, здравословни и професионални причини, което е съществена разлика в подхода към планирането на пътуването.

Причината за искане на отмяна на пътуването и възстановяване на разходите за самолетните билети може да бъде: загуба на работа, оттегляне на заявлението за отпуск от работодателя, промяна в датите на важна конференция или изпит, заболяване на застрахования или роднини, включително COVID-19, както и влошаване на хронично заболяване или усложнения при бременност. Освен това, внезапно заболяване на домашни любимци, сериозни материални щети, кражба на документи. Единственото условие е обстоятелствата да са документирани. Застраховката за анулация на пътуване All Risk е достъпна само при резервация на полет на eSky.bg за пътувания, започващи на 1 октомври 2020 г., без възможност за покупка на по-късен етап, например на летището. В случай на обстоятелства, възпрепятстващи пътуването, клиентът ще получи 90% от стойността на билета по бърз и лесен начин.

Застраховката за анулация на пътуване All Risk, внедрена от eSky, е една от стъпките към промените в туристическата индустрия и мисленето за пътуване в периода на „новата нормалност“ след пандемията.

„Ситуация на пазара през последните месеци ни показа колко важна е гъвкавостта при планирането на пътуването за клиентите. Решихме да си сътрудничим с надеждна застрахователна компания, каквато е AXA Partners. Вярваме, че новата застраховка ще повиши чувството за сигурност и комфорт при планирането на пътуване. Клиентите може да пожелаят да анулират пътуването си в различни случаи, а тарифите, особено при нискотарифните авиокомпании, не винаги или много рядко позволяват възстановяване на сума за неизползван самолетен билет “, казва Лукаш Неска, вицепрезидент в eSky Group.

В резултат на проучването на пазара „eSky: пътуване във времена на COVID-19“ изглежда, че продукт, свързан с отказ от пътуване, би насърчил една четвърт от анкетираните да направят резервация. Сред причините, които трябва да бъдат покрити от застраховката, анкетираните споменават: заболяване на близък човек, загуба на работа, отмяна на отпуск, необходимост да се гледа дете или животно и важен изпит.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963