EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Засилен контрол на онлайн търговия с храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засилен контрол на онлайн търговия с храни

mail16:30 | 11.12.2012прегледи 314 коментарикоментари 0


Българската агенция по безопасност на храните ще засили проверките на интернет търговията с храните. Търговията с храни в интернет може да става само в регистрирани обекти. Не се допуска онлайн продажбата на домашно приготвени храни. Във връзка с нараснал интерес към интернет търговията има направено предложение за изменение на закона за храните:

• Търговия с храни по интернет може да се извършва само от обекти за търговия с храни, регистрирани по реда на този закон.
• За извършване на търговия с храни по интернет търговецът трябва да разполага с интернет страница, на която е публикувана следната информация:
1. наименование на търговеца;
2. седалище и адрес на управление;
3. адрес на обекта за търговия с храни;
4. номер и дата на удостоверението за регистрация на обекта; 5. описание на видовете храни, посочени в удостоверението по т.4; 6. цена на храните и транспортните разходи.
• Търговецът трябва писмено да уведоми Областната дирекция по безопасност на храните по местонахождение на обекта за да бъде включен в списък на търговците на храни по интернет.
• Транспортните средства, с които ще се доставя храната до потребителите трябва да отговарят на изискванията за превоз на храни и да са регистрирани в ОДБХ.
• Търговецът е длъжен да осигури спазването на всички изисквания за качество и безопасност на доставяните храни.
• Между търговеца и потребителя се сключва договор за продажба от разстояние по смисъла на чл. 48 от Закона за защита на потребителите.

Предприемаме промяна в Закона за храните, където ще се регламентира интернет продажбата на храни. Това заяви изпълнителният директор на БАБХ д-р Йордан Войнов. Той взе участие, заедно с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, в дискусия „Коледата безопасна”./МЗХ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg