EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Засега без промени на цените на ток, парно, газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засега без промени на цените на ток, парно, газ

mail11:52 | 24.09.2013прегледи 443 коментарикоментари 0


Ако има промяна в цената на тока за следващ период, то ще бъде само след законодателни промени. Не сме получили обаче официално предложение за изменение в Закона за енергетиката. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева след днешното заседание на комисията. По думите й, колкото по-рядко се променят цените на електроенергията, толкова по-добре за самите потребители. „Не мога да покажа анализ за това дали може да има увеличение на цената на тока или не, тъй като едва два месеца са изминали от нововъведените цени и едва сега се прави анализ за следващи регулаторни периоди”, посочи Тонева. По отношение на нападките в общественото пространство между различни политически сили относно “източването” на енергийната система Анжела Тонева категорично заяви, че не е склонна да коментира нещо, с което не съм запозната в детайли. „Комисията е и трябва да бъде експертен орган. Тя няма да участва в разговори, които водят до популистки изводи”, подчерта председателят на регулатора. „За независимостта ни е много важно да не участваме в такива престрелки и да внимаваме да не попаднем на някакъв случаен куршум”, коментира от своя страна членът на ДКЕВР Еленко Божков.

Цените на парното, топлата вода и на природния газ най-вероятно ще останат непроменени през последното тримесечие на годината. Това стана ясно по време на обществено обсъждане по темата в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
Окончателното решение за цените ще бъде взето на закрито заседание на 27-и септември. Изпълнителният директор на Булгаргаз Димитър Гогов прогнозира запазване цената на природния газ и през първото тримесечие на следващата година, в случай, че няма резки промени на цените на алтернативните горива и на курса на долара спрямо еврото.

Източник: Агенция „Фокус”, БНР
 


Тагове: ток, парно, газ, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg