EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заразени храни и напитки по света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заразени храни и напитки по света

mail10:00 | 14.02.2013прегледи 549 коментарикоментари 0


Неотдавнашни случаи на заразени храни и напитки по света, изброени от ДПА:
Февруари 2013 година: Вериги супермаркети в няколко европейски страни, включително Великобритания и Франция, изтеглиха лазаня и други замразени храни, след като тестове
установиха, че ястията съдържат конско месо вместо обявеното говеждо.
По-рано тази година веригата за бързо хранене Бъргър кинг (Burger King) съобщи, че ще спре да купува месо от доставчик в Ирландия, след като бяха открити следи от конско ДНК в някои доставки на месо. Септември 2012 година: В Чехия е забранена продажбата на твърд алкохол за почти две седмици, след като починаха 26 души, които бяха пили алкохол с добавен метанол. Съседните Словакия и Полша също въведоха забрана на чешкия алкохол заради тези опасения.
Декември 2010 година: Заразени с диоксин мазнини за промишлена употреба погрешка са смесени с фураж от компания в Германия. Това наложи затварянето на хиляди ферми, които
продават яйца и месо в страната и в други държави от ЕС, в Китай, Южна Корея и Русия. 2011 година: Около 50 души в Германия починаха заради епидемията от ешерихия коли, която нанася поражения на бъбреците и нервната система. Следите водят до египетски семена сминдух, използвани за отглеждането на зърнени кълнове в Германия.
Епидемията първоначално се свързва с вноса на зеленчуци, предимно марули и краставици, като подозрението падаше предимно върху производителите на краставици в Испания. Русия временно забрани вноса на всички зеленчуци от ЕС. Май 2011 година: Плодово желе, кисело мляко на прах, сокове и други напитки, както и хранителни добавки са унищожени в Тайван, след като в тях е открит индустриалният канцерогенен пластификатор диетилхексилфталат (DEHP). Диетилхексилфталат е бил смесен с реактиви, които се използват например за това да правят сока да изглежда по-естествен. Откритието доведе до предупреждения или до изтегляния на продуктите в Китай, Малайзия, Филипините и САЩ. 2008 година: Шест бебета починаха и 300 000 се разболяха, след като консумираха мляко и млечни продукти, заразени с меламин в Китай. Двама души са осъдени на смърт, а други четирима на доживотна присъда за участието им в производството на заразеното мляко. Индустриалният химикал е бил добавен към млякото от някои производители, за да се повиши изкуствено равнището на протеини и да се вдигне печалбата.


 


Тагове: храни, напитки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150