EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заработи КС към Пакта за индустриална стабилност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заработи КС към Пакта за индустриална стабилност

mail18:00 | 03.05.2012прегледи 349 коментарикоментари 0


Започна работа Консултативният съвет към Пакта за индустриална стабилност, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/.
Консултативният съвет бе създаден по инициатива на министър Делян Добрев и представители на сдруженията на предприятията във водещите индустрии, експорта и големите енергийни консуматори.
Основните теми, които ще обсъжда съветът, са свързани с подготовката на нова индустриална политика; устойчивото развитие на енергийната инфраструктура; стимулите за насърчаване на енергийната ефективност; повишаването на конкурентоспособността в енергетиката. Съветът ще работи и за премахване на административните и регулаторните бариери пред бизнеса.
На първото заседание е бил приет правилник за работа на съвета. По право негов председател е министърът на икономиката, енергетика и туризма. За заместник-председатели са били избрани заместник-министър Валентин Николов и Константин Стаменов - председател на Управителния съвет на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Съветът ще заседава всеки последен четвъртък от месеца. Сред членове на съвета са Българската агенция за инвестиции,
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, БЕХ, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, НСИ. На първото заседание на Съвета са били обсъдени алтернативите за доставка на природен газ, както и развитието на интерконекторите. Пред представителите на Съвета министър Добрев е заявил, че на всяко заседание те ще бъдат запознавани с напредъка на дейностите по проектите. На заседанието е било обсъдено още развитието на свободния
пазар на електроенергия в България. Единайсет компании са подали заявления да бъдат лицензирани като координатори на балансиращи групи, е съобщила Евгения Харитонова - член на ДКЕВР.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg