EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започва Лот 3.3 на АМ "Струма"- Кресна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започва Лот 3.3 на АМ "Струма"- Кресна

mail08:50 | 26.09.2015прегледи 3889 коментарикоментари 0


В Министерство на регионалното развитие и благоустройството се подписаха договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ Лот 3.3“.  Това направиха инж. Асен Антов - изпълнителен директор на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” и представители на определения за изпълнител на договора - Консорциум „Струма – Лот 3.3“, който се състои от търговските дружества: „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД; „Пътстрой-92“ АД; „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Инж. Асен Антов подписа и договора за супервизия на проектиране и строителство с избрания изпълнител - „Пътинвест-инженеринг“ АД .

Проектът на Лот 3.3 на АМ "Струма" включва 9 мостови съоръжения и 2 големи пътни възела, коментира при подписването министър Лиляна Павлова . "Всичко това трябва да бъде прецизирано и допроектирано с точни параметри, за да имаме детайлен технически проект и разрешение за строеж. Отделно от това започваме всички необходими дейности за извършването на отчуждителни процедури, което е важен елемент, за да може успешно да издадем разрешението за строеж", обясни тя. По думите ѝ, след приключването на процедурите, още в началото на строителния сезон на 2016 година, фирмата-изпълнител ще може да започне работа. "Сключваме предсрочно договорът с изпълнителя на Лот 3.3 на АМ "Струма", за да започне работата незабавно. Какво предстои от тук нататък? Днес сключихме договор за строителство и строителен надзор, но този тип проекти е на принципа на така нареченият "инженеринг". Това означава, че строителя има първия и основен ангажимент да допроектира началния проект за изграждането на участъка", посочи министър Павлова.
Лот 3.3 е с дължина около 23,6 км и обхваща трасето от АМ „Струма“ между гр. Кресна и гр. Сандански. Срокът за изпълнение строителните дейности е 3.5 години. Максималната договорна цена, предложена от избраният изпълнител, е в размер на 280 947 614 лв. с ДДС. Максималната договорна цена е определеният горен праг по Закона за обществените поръчки, над който е невъзможно увеличение на цената по изпълнението на договора и включва провизорни суми и непредвидени разходи съгласно договора.
Максимално допустимото възнаграждение за супервизия 3 597 793 с ДДС, а срокът за тяхното изпълнение е 60 месеца.
Проектирането и изграждането на Лот 3 на АМ „Струма“ е основният проект, заложен в приоритетна ос 2 на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., съфинасиран от Кохезионния фонд на ЕС.

Около 750 млн. лв. по линия на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. са осигурени за строителството на Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“, уточни също министърът на транспорта, информационните технологии Ивайло Московски по време на подписването на договорите за строителство, проектиране и супервизия на Лот 3.3 на магистралата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4168