EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заплати и пенсии в драхми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплати и пенсии в драхми

mail10:30 | 24.07.2012прегледи 938 коментарикоментари 0


Гърция трябва да започне да изплаща половината от пенсиите и държавните заплати в драхми, като част от постепенното излизане на страната от еврозоната, заяви днес водещ германски консерватор пред в."Велт", информира Ройтерс.
Генералният секретар на Християсоциалния съюз Александър Добринт отдавна заявява, че за Гърция ще бъде по-добре извън еврозоната.
"С Гърция стигнахме до края на пътя. Не трябва да има повече помощи. Страна, която няма волята да изпълнява условията или не е способна да го направи, трябва да получи шанс извън еврозоната," отбеляза Добринт пред в."Велт".

Християндемократическият съюз, чиято централа е в Бавария, често е по-критичен от коалиционния си партньор Християндемократическата партия към европейските спасителни планове, но неговите коментари подчертават степента на германското недоволство от действията на Атина заради продължаващия неуспех в изпълняването на реформите и целите, които са наложени на Гърция в замяна на помощта от 130 милиарда евро.
"Гърция трябва да започне да плаща половината от заплатите на държавните служители, пенсиите и други разходи в драхми сега," посочи Добринт.
"Постепенно завръщане към старата валута е по-добро за Гърция, отколкото драстична мярка," добави той. Според него драхмата, като паралелна валута, би създала възможност за икономически растеж. Добринт обаче не обясни как Гърция би направила това частично завръщане към драхмата без да предизвика безпокойство на финансовите пазари и евентуално масово изтегляне на средства от банките в страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048