EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заплати за "Интендантско обслужване"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплати за "Интендантско обслужване"

mail09:34 | 30.08.2013прегледи 536 коментарикоментари 0


Протестът в "Интендантско обслужване" в Калофер приключи, дължимите заплати ще бъдат изплатени до края на следващата седмица. Това каза за БТА новият директор на дружеството Ганчо Караджов след срещата си работниците. По думите му причината за отлагането е техническа - трябва да се изчака регистрацията на новия борд на директорите. Хората приеха условията и започнаха работа, тъй като трябва да се изпълняват и поръчките, които им осигуряват заетост в следващите два месеца, добави още директорът. Договорих с Министерството на отбраната необходимите за забавените заплати 40 000 лева да бъдат преведени след регистрацията, тъй като старото ръководство може да е заложило други платежни документи, коментира Караджов.

EconomyNews.bg припомня, че в началото на седмицата възникна напрежение сред работещите в „Интендантско обслужване“ – Калофер заради неизплатени заплати. Ръководството на Министерството на отбраната взе решение за освобождаване на Изпълнителния директор на дружеството Соня Неделчева и останалите членове на Съвета на директорите Димитър Димитров и Юлиан Тошмаков. Със заповед на министър Ангел Найденов в акционерното дружеството започва проверка на „Вътрешен одит“.
Първоначалната проверка показва, че то е приключило първото полугодие на 2013 г. със загуби в размер на 315 хиляди лева. Поредната финансова година със загуби е приключена и през 2012 г. - в размер на 707 хиляди лева. Тези негативни резултати са допуснати, въпреки че Министерството на отбраната е осигурило пълен обем на работа на дружеството, включително и в почивни дни. Размерът на констатираните загуби, забавеното изплащане на работни възнаграждения и допуснатото напрежение в дружеството са достатъчни основания за смяна на ръководството на „Интендантско обслужване“– Калофер.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039