EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Западни банки търсят топ банкери от Азия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Западни банки търсят топ банкери от Азия

mail15:00 | 29.03.2010прегледи 1510 коментарикоментари 0


Американски и европейски банки предлагат големи възнаграждения с цел да наемат топ банкери от Азиатско - тихоокеанския регион, съобщава Financial Times
Недостигът на таланти, комбинирано с съперничество между банките, насочено към разширяване или възстановяване на операциите в най- бързоразвиващия се регион, засегна и нивата на възнаграждения, отбелязват т.нар. ловци на таланти в банковата сфера в Азия.
„Допълнителни възнаграждения на топ банкери в Азия са на нивата  от 2007 г. и при някои дори ги надвишават,” коментират специалисти.
Управляващи на банки коментират, че за разлика от САЩ и Европа, където общественото недоволство е принудило банките да задържат заплатите на банкерите, в Азия именно войната за таланти е била причината много институции да изготвят изгодни оферти за търсените специалисти.
След кризата, много банки се ангажираха да намалят заплатите на служителите си по цял свят, да обвържат допълнителните компенсации с дългосрочни резултати и да преустановят противоречивите практики на т.нар. гарантирани бонуси.
Citigroup, Bank of America Merrill Lynch и UBS, които получиха спасителна държавна помощ по време на кризата, са сред тези, които търсят в Азия попълнения на екипите си.
Представители на индустрията заявяват, че все по- често на висши банкери е предлагано възнаграждение в размер от десетки милиони долари. Предложенията включват и връщане на „гарантираните бонуси” до година или две.
Връщането на подобни пакети по възнаграждението може да предизвика истински фурор сред политици и регулаторни органи в САЩ и Европа.
Доказани в областта специалисти в Китай получават възнаграждения в размер от $10 млн. и това не са изключения.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg