EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Закрива се митница „Свиленград”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закрива се митница „Свиленград”

mail07:40 | 31.12.2015прегледи 1686 коментарикоментари 0


Министерският съвет направи промени в Устройствения правилник на Агенция „Митници“, с които се закрива митница „Свиленград“ и се създава „Звено за информационна сигурност“ в администрацията на Централно митническо управление, съобщи прaвителствената информационна служба.
Със закриването на митница „Свиленград“ се цели превенция на корупционни практики и подобряване на работата, като ще се оптимизират човешките, финансовите и материалните ресурси и те ще се насочат за по-ефективно изпълнение на контролните функции на митническата администрация.
Звеното за информационна сигурност ще осъществява контрол за спазване изискванията за сигурност на информационните системи на митническата администрация, ще организира и осъществява политиката за информационна сигурност на Агенция „Митници“ с цел защита на обработката, съхранението и разпространението на информацията. Една от основните функции на звеното е да ръководи дейностите, свързани с постигане на мрежова и информационна сигурност на Агенция „Митници“, както и да следи за прилагането на стандартите, политиките и правилата за информационна сигурност и управление на риска в администрацията в съответствие с целите за мрежова и информационна сигурност. Новото административно звено ще отговаря за защитата на интелектуалната собственост и материалните активи на Агенцията в областта на информационните и комуникационните технологии, ще разработва и предлага иновативни решения и архитектури за подобряване на информационната сигурност на Агенцията.
С акта се разширяват функциите на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Централно митническо управление, като се засилват координацията, контролът и ръководството върху цялостната дейност в рамките на Агенцията със специализирано техническо оборудване и технически средства с източници на йонизиращи лъчения. Предвижда се да се създаде денонощен център за анализ на рентгеновите изображения, получени в хода на митническия контрол, който да обобщава резултатите, както и да координира и контролира дейностите по извършването на анализа. С промените в Устройствения правилник на Агенцията се актуализират и прецизират функциите на дирекции „Финансово-стопански дейности и обществени поръчки“, „Митнически режими и процедури“, „Митническо разузнаване и разследване“ и „Управление на собствеността и логистика“ в Централно митническо управление.
Структурните промени в Агенция „Митници“ се правят без промяна в общата численост на персонала.

Коментар

Причината за затварянето на митницата в Свиленград е необходимостта от подобряване работата на митниците . Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов на въпрос каква е причината за затварянето на митницата в Свиленград, предаде Агенция "Фокус". "Има поводи и причини. Причината е необходимост от подобряване работата на митниците". "Повтарям работата на министерство на финансите и Агенция "Митници" не е да създава заетост, а да събира приходи. С програми за заетост се занимават други министерства", коментира още той. На въпрос дали се опасява от протестите на служителите на митница "Свиленград", Владислав Горанов обясни: "Всеки има право да си изказва позицията в рамките на закона". 
Във връзка с данък "Вредни храни" , Горанов заяви, че идеята не е негова.. "Затова не мога да кажа дали инициативите, които обсъждаме отдавна с министър Москов ще бъдат оттеглени. Коментирах и пак мога да повторя, че така или иначе законът не преследва фискални цели, той преследва здравни цели, които има риск също да не бъдат постигнати", заяви той. "В този смисъл е възможно да надделеят аргументи против законопроекта. Оценката, която дадох е, че законопроектът не е безспорен и в рамките на правителството и че имам съмнения, че ако правителството го одобри и той стигне до парламента, там няма да бъде подкрепен, тъй като гласовете против него са доста", допълни финансовият министър.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1992