EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закрива се Инфо-център „Дунав мост Видин-Калафат”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закрива се Инфо-център „Дунав мост Видин-Калафат”

mail12:30 | 22.07.2013прегледи 846 коментарикоментари 0


Информационният център на проекта „Дунав мост Видин-Калафат” се закрива след почти 5-годишно съществуване. Това съобщиха от центъра. Хиляди хора идваха и гледаха строежа, идваха във Видин, за да видят Моста. Никога преди това в този град не бяха стъпвали медии, като: „Discovery Channel”, „Le Bloguer”- Arte, “Deutsche Welle”, “ITV” - Wales, “FINANCIAL TIMES” , ARD и др. Част от тях за първи път посетиха България заради проекта „Дунав мост Видин-Калафат”. Никога преди това представители и на българските медии не бяха посещавали толкова често Видин, колкото през тези години. Изключително голям беше интересът към строителството на моста от инженери и студенти по архитектура, строителство, геодезия, железопътен транспорт – както от България, така и от чужбина.
Изграждането на Дунав мост Видин-Калафат беше притегателен център за дипломати, евродепутати, за български политици и за граждани от цяла България.
Всички публикации за проекта „Дунав мост Видин-Калафат” от 2009 година до днес, които са подредени в 15 големи папки-класьори, се даряват на Държавен архив – Видин, както и 9 албума със снимки, филми и др.

Предмети от строежа на моста се даряват на Исторически музей – Видин, за да направят постоянна експозиция за моста. Там ще могат да се видят, както парчета от желязото и бетона, изграждащи моста, така и части от вантовата конструкция, от контактната мрежа по жп инфраструктурата, от дилатационните фуги, работното облекло на българския работник, прерязал лентата при откриването на моста на 14 юни 2013 година, всички предпазни средства, използвани по време на строителството, снимков материал и пр.

източник:агенция Фокус


Тагове: Видин, център
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg