EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закон спира строежи в зелени площи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закон спира строежи в зелени площи

mail06:35 | 31.10.2016прегледи 887 коментарикоментари 0


Опазването на зелената система на Столична община и решаването на проблемите със застрояването на града са сред основните цели на промените, предлагани от правителството в Закона за устройството и застрояването на Столичната община (СО). Промените целят да се постигне яснота при устройството и застрояването на Столична община, подобряване на средата за обитаване, труд и отдих на жителите на столицата, както и предотвратяване на прекомерно натоварване на територията със строежи, транспортен трафик и рекламни елементи.

Инвестиционният натиск в столицата, който принципно има благотворно влияние върху икономиката както на София, така и на страната, налага решаване на въпроси с предела на допустимото натоварване на територията със сгради в различни райони на града, а също така и осигуряване на необходимата за функционирането им инфраструктура със средствата на устройственото планиране.

С редакцията на закона е дадена е нова легална дефиниция на понятието „зелена система“. Отстранени са съществени пропуски като към устройствените зони и самостоятелни терени на зелената система са добавени терени за бази на зелената система, природни резервати, природни паркове и защитени местности и природни забележителности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg