EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Задават се нови стрес - тестове за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Задават се нови стрес - тестове за банките

mail12:18 | 19.11.2010прегледи 847 коментарикоментари 0


Пристигналата вчера в Ирландия делегация от представители на МВФ, ЕЦБ и Европейската комисия с цел бъдещи преговори по предоставяне на спасителна помощ може да доведе до необходимостта от провеждане на нови стрес- тестове в местните банки и до продажба на банкови активи, съобщава електронното издание на Ведомости, цитирайки информация от The Wall Street Journal и Financial Times.
През лятото управляващите в Европейския съюз провериха 91 европейски банки. В Ирландия бяха засегнати само две банки - Allied Irish Banks и Bank of Ireland. През септември Anglo Irish получи от правителството 22,9 млрд. евро, като е възможно помощта да се увеличи до 11,4 млрд. евро. Възможно е общият обем на правителствената помощ за банките да надвиши 50 млрд. евро.
Европейският комисар Оли Рен отказа да коментира въпроса за възможността за продажба на активи на ирландски банки, но даде да се разбере, че ще им се наложи да положат усилия и обективно да оценят размера на дълга си. „Разбира се, ние ще наблюдаваме и други сектори, за да разберем от какво имат нужда и да определим кой е най- подходящият начин да направим банковият сектор на Ирландия здрав и жизнеспособен,” отбелязва Рен.
По данни на ирландски банкери, регулаторните органи може да поискат от местни банки да увеличат размера на капитала от първо ниво до 12 %.
Повторни стрес- тестове очакват и 19 от най- големите банки в САЩ, които Федералният резерв провери през 2009 г. В началото на 2011 г. те трябва да представят план по поддръжка нивото на капитала в случай на неблагоприятни икономически обстоятелства и евентуални проблеми в сектора на недвижимите имоти. На основа на този план ФЕД ще вземе решение, на кои банки да разреши да увеличат дивидентите си и на кои да изкупят повече акции. Очаква се JPMorgan Chase, Wells Fargo, PNC Financial Services и U.S.Bancorp да бъдат сред тези, на които ще бъде разрешено да увеличат дивидентите си, а Bank of America и Citigroup по всяка вероятност ще трябва да почакат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg