EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завърши модернизацията на жп гара Искър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завърши модернизацията на жп гара Искър

mail07:32 | 03.01.2024прегледи 594 коментарикоментари 0


Само за два месеца НК „Железопътна инфраструктура“ успя да завърши три важни инфраструктурни проекта - жп гарите Стара Загора и Искър, както и връзката между пристанището в Бургас и вътрешността на страната. Това каза заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев по време на откриването на реконструираната жп гара Искър в София.

Зам.-министър Минчев подчерта, че гарата е една от основните точки, която посреща пътниците и именно затова модернизацията им е от такова голямо значение.

„Построена преди повече от 70 години, гара Искър заема важна част в железопътната история на България”, обясни зам.-министърът и добави, че от днес вече е вдъхнат нов живот на гаровия комплекс.

Обхватът на проекта включва пълна модернизация на цялата инфраструктура на обекта и помощните технологични сгради и съоръжения, посочи генералният директор на НКЖИ Мария Генова. На събитието присъстваха още представители на Управителния съвет на НК „Железопътна инфраструктура“, на фирмата-изпълнител, и др.

Реконструкцията на гаров комплекс Искър се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г., а стойността на договора за строителство е 1 212 239 лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg