EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Завод за култивирано месо заработи в Израел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод за култивирано месо заработи в Израел

mail17:01 | 01.07.2021прегледи 1695 коментарикоментари 0


Първото в света съоръжение за индустриално култивиране на месо, собственост на Future Meat Technologies, е открито в град Реховот. Заводът е разположен в близост до Научния институт Вайцман и Еврейския университет в Йерусалим. Произвежда ежедневно по  500 килограма месо без клане (еквивалент на 5000 бургера), съобщава euromeatnews.com.

Досега учените успяха да създадат пилешко, свинско и агнешко в лабораторни условия, докато говеждото месо се очаква да бъде произведено през следващите няколко месеца. „Откриването на това съоръжение бележи огромна стъпка по пътя към пазара”, казва производителят, като обещава тези продукти да са в търговската мрежа  до 2022 г.

Наличието на работеща индустриална линия ускорява ключови процеси като регулиране и разработване на продукти“, допълва Ром Кшук , Главен изпълнителен директор на Future Meat Technologies. Продуктите се създават без използването на животински серум или генетична модификация, съобщи още компанията.

Очаква се производственият процес на Future Meat да генерира 80% по-малко парникови емисии и да използва 99% по-малко земя и 96% по-малко сладка вода от традиционното производство на месо.

Следващата година компанията планира да се насочи към американския пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg