EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

За 5 г. немската компания Ксела утрои производството у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За 5 г. немската компания Ксела утрои производството у нас

mail16:02 | 15.09.2016прегледи 1032 коментарикоментари 0


Построеният през 2006 г. завод на „Ксела България“ в Добрич отбеляза своя 10-годишен юбилей. Това е единственият завод на немската компания извън Германия, в който се произвеждат минералните топлоизолационни плочи Multipor. Освен за българския пазар, минералните плочи се изнасят в над 10 държави, сред които Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Грузия, Сърбия и др. За 5 години тяхното производството се е увеличило 3 пъти, като материалът основно се използва за саниране на блокове с височина над 28 метра и за топлоизолиране от вътрешната страна на сгради паметници на културата, чиито фасади трябва да запазят автентичния си вид. Минералните плочи за топлоизолация са иновативен продукт, без аналог на българския пазар, който се отличава с непостижими за масовите топлоизолационни продукти характеристики – твърдост, способност да ,,диша’’, както и отлични пожарозащитни свойства.

Политиката на „Ксела България’’ в областта на екологията и ,,зеленото’’ строителство стана причина преди пет години в разположения на площ от 100 000 кв.м. завод в Западна промишлена зона на Добрич да започне производство на минерални топлоизолационни плочи Multipor, успоредно с производството на клетъчен бетон. Вложените средства в разширяване и преоборудване на технологичните мощности възлизат на 500 000 евро. Общият размер на инвестициите на Ксела от стъпването й на българския пазар до днес надхвърлят 35 000 000 евро, като значителна част от тези суми е насочена към въвеждане на иновативни технологии и ноу-хау, осигуряващи високо качество на произвежданите материали според всички световни производствени и екологични стандарти.

10-годишният юбилей на завода в Добрич беше повод за представяне на осъвременената продуктова програма и на новостите в търговската политика на ‘‘Ксела България’’. Дружеството предоставя специални условия за обектите, които се изпълняват по националната програма ‘’Енергийно обновяване на българските домове’’. За реновирането на старите сгради, освен топлоизолационни плочи Multipor, се използват и значителни количества блокове от клетъчен бетон YTONG, като основната цел е да се намалят загубите на топлина през фасадите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888