EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Журналисти в тунелите на Кресна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Журналисти в тунелите на Кресна

mail16:20 | 10.12.2010прегледи 831 коментарикоментари 0


За случая съобщиха и други местни сайтове. Четири дни репортерите не успяваха да стигнат безпрепятствено до мястото, където се разруши пътят в дефилето, защото... имаше забрана. Забраната важеше обаче само за пресата, но не и за всички останали, на които полицията осигуряваше коридори по разрушения участък. През разрушения участък минават и каручки, по неофициална информация днес е пропуснат и лек автомобил на държавно ведомство. Четири дни журналистите са принудени да изминават по два пъти опасния жп тунел, през който минават влакове, за да си свършат работата. И днес 15 репортери и оператори не бяха допуснати до мястото на инцидента. Дежурни патрули допускаха всички други, но не и репортери.

"Имам заповед от областния управител да не допускам журналисти", призна в телефонен разговор директорът на ОД МВР – Благоевград. Униформени служители с равнодушие препращаха репортерите към жп тунела. "Изобщо не се разправяйте, хващайте тунела, за да стигнете до мястото", разпореждаше криминалист. Единствените, които проявиха загриженост за журналистите, бяха кантонерите на жп линията, които ни препоръчваха как да се скрием, ако влакът ни застигне в тунела. На връщане, полицаите отново ни препоръчаха да минем през тунела, за да стигнем до колите си, паркирани преди участъка, който се ремонтира.

През въпросния участък пуснаха полицаи, роднини на загиналия шофьор, рафтери, участвали в акцията... Спряха единствено 15-те репортери. Полицаите на пост препоръчаха на представителите на медиите, че може да се приберат в Благоевград и през прохода Папаз чаир. Дори зам. областният управител Георги Баханов и директорът на главна дирекция "Гражданска защита" Стефан Бурджиев, които ръководеха акцията нямаха коментар за избирателния пропускателен режим за медиите, който, по думите на директора на полицейската дирекция в Пиринско, е въведен с нареждане на областния управител.

Наложи се Бурджиев да се моли половин час на униформените служители, за да пропуснат групата журналисти. Пет пъти до вчера репортер на БГНЕС минава тичешком през въпросния тунел, за да си върши професионалните задължения.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4092