EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЖП транспортът в снежна клопка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЖП транспортът в снежна клопка

mail15:40 | 08.02.2012прегледи 352 коментарикоментари 0


Обстановката по железопътната мрежа в страната остава усложнена. Трето денонощие, аварийните екипи на НКЖИ работят, но действията им са възпрепятствани от тежката метеорологична обстановка, силния вятър, снегонавяванията и продължаващи валежи. Почти във всички жп гари има заснежаване и обръщане на стрелки от силен вятър.
В междугарието Свиленград – Капъкуле, поради скъсана дига на река Марица е наводнен участък, вследствие на което движението е прекъснато. В момента жп гара Свиленград и жп гара Капъкуле се управляват на телефонен способ. Има опасност от падане на магистрален кабел.
В междугарието Свиленград - Любимец, в участък от 170 метра дължина, има частично изнесена баластова призма, поради което на този етап е преустановено движението.
Екипи на НКЖИ работят по възстановяването на предходния жп участък Любимец - Харманли, където положението е най-сериозно. Там са пострадали 1180 метра железен път от наводнението.
Прекъснато е движението в жп участъка Любеново-предавателна и Раднево. Предприети са мерки по възстановяването му.
Възстановено е движението в жп участъците Харманли - Симеоновград и Симеоновград – Гълъбово.
Тежка е обстановката и в област Русе. Аварийните екипи на Компанията почистват без прекъсване, но ситуацията е усложнена от валежите и снегонавяванията.
В района на Владая също има много силни снегонавявания, в момента гарата функционира само с един коловоз. Влаковете се движат по обходен маршрут, през гара Волуяк.
 


Тагове: бедстви, сняг, жп
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg