EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЖП синдикатите подготвят стачка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЖП синдикатите подготвят стачка

mail16:40 | 17.05.2012прегледи 494 коментарикоментари 0


На събрание на сектора "Железопътен транспорт" към  Федерацията на транспортните работници /ФТР/ "Подкрепа",  съвместно с асоциирания член - Синдиката на локомотивния  персонал в България, днес е взето решение за започване  подготовка за ефективни стачни действия.  Това се посочва в съобщение на Изпълнителния съвет на ФТР  "Подкрепа".
Председателят на ФТР "Подкрепа" Розен Зарков каза за БТА, че синдикатът ще започне възможно най-скоро подготовката за  ефективна стачка в железниците. "Ние няма да пишем повече  декларации и няма да правим митинги", коментира още той.  На въпрос за аргументите Зарков посочи на първо място
ликвидирането на БДЖ от страна на настоящето му ръководство с  всички възможни действия, и на второ - запазването на работните  места. "Няма вагони, няма локомотиви, не се извършват ремонти, а вместо това се прехвърлят през годините", каза синдикалистът.
В съобщение на Координационния съвет на Синдиката на железничарите в България /СЖБ/ към КНСБ обявиха от своя страна, че ще организират протестен митинг пред сградата на  Министерството на транспорта, информационните технологии и  съобщенията на 30 май от 13.00 часа. Протестът ще бъде под  наслов "Не, на унищожаването на българската железница. Запазване на работните места. Запазване на социалните придобивки при  пътуване на българските железничари, членовете на техните
семейства и на пенсионерите от системата на железопътния  транспорт". Решението е взето също днес след като синдикатът е  обсъдил ситуацията в системата на железопътния транспорт в  България.
От днес е започнала и подписка във всички региони на  страната в подкрепа на исканията на българските железничари,  съобщават от СЖБ към КНСБ. На синдиката възложено да организира  митинга и при нерешаване на проблемите да подготви и осъществи  регионални протестни митинги за защита на правата и  икономическите интереси на българските железничари. СЖБ се обръща към структурите на другите синдикати в  българските железници за съвместни действия, "за да я има  българската железница". На този призив обаче от Федерацията на  транспортните работници "Подкрепа" отговориха, че "много  съжаляват за това решение, но повече не могат да изчакват. Те се надяват при евентуални ефективни стачни действия към тях да се  присъединят и членовете на другите синдикати, в това число и на  КНСБ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg