EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Женският пазар" ще отвори врати на 1-ви август

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Женският пазар" ще отвори врати на 1-ви август

mail06:20 | 10.06.2014прегледи 1118 коментарикоментари 0


Очаква се ремонтът на „Женския пазар”, който тече в момента, да приключи на 1-ви август, коментира по време на инспекция кметът на София Йорданка Фандъкова. Реконструкцията на „Женски пазар” в частта от ул."Кирил и Методий" до ул."Екзарх Йосиф" се извършва със средства по инициатива ''Джесика". Стойността на ремонта е 8,2 млн.лева с ДДС и това е първият осъществен проект за София заедно с ФУГРС – Фонд за устойчиво градско развитие на София. Извършена е цялостна подмяна на ВиК мрежата, като беше една от най-старите канализационни мрежи от 40-те години на миналия век, обслужвала не само пазара, но и целият квартал наоколо. Извършена е и подмяна на ел мрежи и е изградено ново улично осветление.  По проекта се изпълнява подмяна на настилките, изграждане на 90 нови търговски обекта, общо 7 сгради, както и галерия, заведение за хранене, кафене.  Ще се изграждат детска площадка и градини с озеленяване, като зони за отдих с пейки и чешми.
Пилотно на пазара се изпълняват подземни контейнери за боклук, които са 12 броя с обем от 1 кубик и 4 броя с обем от 3 кубика. На определени места ще има по два контейнера за разделно събиране на отпадъците. Ще се се предвиди обозначение на български и на английски.

До края на годината във всички райони на София трябва да има съдове за разделно събиране на отпадъците. За първите три месеца на 2014г. около 1500 тона са събрани разделно отпадъци, което е с 44 тона повече от миналата година. В това количество са и 125 тона отпадъци от пилотните райони „Овча купел” и „Кремиковци”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg