EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ разочарова финансовите пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ разочарова финансовите пазари

mail14:00 | 06.07.2012прегледи 545 коментарикоментари 0


Финансовите пазари в Европа изразиха разочарованието си от вчерашната среща на управителите на Европейската централна банка (ЕЦБ), оцветявайки водещите индекси в червено, докато дълговите пазари в Европа отново са обхванати от безпокойство, предаде Франс прес.
В следобедната търговия днес всички европейски фондови борси всички бяха в червената зона. В Лондон спадът бе с 0,27 на сто, във Франкфурт - 1,11 на сто, а в Париж - 1,53 на сто. Най-силно понижение на котировките бе отчетено в Мадрид - 3,17  на сто.
На Уолстрийт търговията също е "в червено". "Пазарите отчетоха значително повишение през последните няколко дни, инкасирайки спад на лихвите" на ЕЦБ, коментира анализатор на фондовия пазар, цитиран от АФП.
ЕЦБ реши днес по-рано да понижи водещата си лихва до историческия минимум от 0,75 на сто като жест в подкрепа на икономиката на еврозоната, която се опитва отново да дръпне напред.
В същото време обаче президентът й Марио Драги попари надеждите за нови извънредни мерки на ЕЦБ, посочвайки, че управителният й съвет на е обсъждал нови извънредни мерки на днешното заседание. Драги, от когото някои анализатори очакваха именно новина за нов гигантски и дългосрочен заем за банките, заяви, че "няма сигнали за изтичане на капитали извън еврозоната", което би могло да оправдае извънредни мерки. Пазарът на дългови книжа, който е барометър за финансовото здраве на еврозоната, отчете повишение на лихвите на италианските и испански облигации.


 


Тагове: ЕЦБ, лихва, пазари
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg