EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ притеснена около спасяването на Ирландия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ притеснена около спасяването на Ирландия

mail10:50 | 20.12.2010прегледи 471 коментарикоментари 0


Европейската централна банка изрази загриженост, че отпуснатите 85 млрд. евро спасителна помощ за Ирландия може да се отразят върху способността за помагане на други членове от еврозоната, предаде BBC.
От банката предупредиха, че възможни пропуски в ирландското законодателство може да намали способността за осигуряване на бъдещо финансиране.
Притесненията на ЕЦБ са около качеството на покриване на заемите. В края на миналата седмица рейтинговата агенция Moody's рязко понижи кредитния рейтинг на страната.
„ЕЦБ има сериозни притеснения около подготвяния законопроект не дава в достатъчна степен юридическа сигурност по редица въпроси, които са жизненоважни за евросистемата", посочва финансовата институция във връзка с ирландското законодателство, разработено за приемане на спасителния план от 85 млрд. евро.
Ирландският парламент прие спасителния пакет в средата на миналата седмица, след като кризата в банковия сектор разтърси икономиката на страната и оказа влияние в цялата еврозона, припомня Reuters.
Докладът отразява притесненията на банката около качеството на обезпечението на активи, в случай, че не невъзможност за покриване на взети заеми.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg