EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ в изчакване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ в изчакване

mail16:35 | 28.08.2020прегледи 622 коментарикоментари 0


Икономиката на еврозоната нараства в съответствие с базовата прогноза на Европейската централна банка, направена през юни, заяви представителят на ЕЦБ Петер Казимир, цитиран от Ройтерс. Той също така посочи, че схемата на банката за закупуване на облигации, известна като т.нар. "Пандемична програма за извънредни покупки" (PEPP), работи по предназначение.

Петер Казимир добави, че ЕЦБ не е задължена да похарчи всичките 1,35 трилиона евро, заделени за закупуване на дългови книжа по тази програма за "количествени улеснения". "В миналото съм казвал, че след като имаме подходящ отговор от фискалната страна, тогава, разбира се, не сме длъжни да използваме целия пакет, заложен в PEPP", посочи членът на ЕЦБ пред репортери.

Според него няма смисъл ЕЦБ да предприема някакви допълнителни действия в основна на постъпващите данни за второто тримесечие.

Неговите коментари потвърждават повечето прогнози, че ЕЦБ продължава да възприема подход на изчакване и вероятно ще го запази, освен ако няма сериозни проблеми с икономическото възстановяване на еврозоната, или ако това възстановяване не се окаже по-силно, отколкото първоначално се очакваше. Това предполага, че ЕЦБ ще остане в изчаквателна позиция най-малко до последното тримесечие на 2020 година, преди да разгледа евентуални промени в своята парична и лихвена политика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg