EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС: Турция без право на безвизови пътувания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС: Турция без право на безвизови пътувания

mail09:45 | 19.07.2016прегледи 1411 коментарикоментари 0


Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Гюнтер Йотингер заяви, че Европейския съюз няма да предостави на Турция право на безвизови пътувания тази година - както предвиждаше сделката за ограничаване на миграцията - заради репресиите след осуетения военен преврат, предаде Ройтерс.
Около 20 000 служители на полицията, администрацията, съдебната система и военни бяха задържани или уволнени след осуетения опит за преврат в Турция през нощта петък срещу събота, напомня Ройтерс.
"Законопроектът за отпадане на визите за турски граждани се разисква сега в Европейския парламент. Но моята прогноза е, че няма да има решение за безвизово пътуване до края на годината", каза Йотингер, който е съюзник на германската канцлерка Ангела Меркел.
Президентът Реджеп Тайип Ердоган трябва да се вслуша в тревогите на ЕС за върховенството на закона в Турция, продължи той и разкритикува неотдавнашното решение на Анкара да премахне депутатския имунитет, затварянето на вестници и заплахите срещу журналисти, критични към правителството. "Недопустимо е съдии, които не се харесват на правителството, да бъдат уволнявани с хиляди. Независимостта на съда е огромен капитал", каза Йотингер. "Смъртната присъда е несъвместима с нашите ценности и договори. Никоя страна не може да стане член на ЕС, ако въведе смъртно наказание", добави еврокомисарят, цитиран от Ройтерс.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg