EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС реформира сектор "Плодове и зеленчуци"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС реформира сектор "Плодове и зеленчуци"

mail14:30 | 17.06.2014прегледи 878 коментарикоментари 0


"България подкрепя реформата на ЕС в сектор "Плодове и зеленчуци с цел преодоляване на тенденциите за дисбаланс". Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова след края на срещата на министрите на земеделието от Вишеградската група, България, Румъния, Хърватия и Словения в Будапеща, посочва в съобщение МЗХ.
Участниците в дискусиите приветстваха приетия от Съвета по околна среда вчера проект за регламент, който дава възможност на всяка държава членка да наложи забрана за отглеждането на генно-модифицирани организми на своята територия.
На заседанието бе обявено, че следващото председателство на Вишеградската група се поема от Словакия, която обяви основните приоритети в бъдещата си работа, обединени под мотото: "Динамичен Вишеград за Европа и света". Най - важните теми, които ще са обект на обсъждане засягат реформата на Общата селскостопанства политика (ОСП) и нейното въздействие върху сектор "Мляко", безопасността на храните и енергийните  възобновяеми източници. Предвижда се следващата среща на Вишеградската група, България, Румъния, Хърватия и Словения да се проведе през септември.

 


Тагове: ЕС, сектор
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165