EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС разследва Китай за безжични модеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС разследва Китай за безжични модеми

mail12:00 | 01.09.2010прегледи 1029 коментарикоментари 0


Европейският съюз възнамерява да разследва дали Китай неправомерно субсидира производителите на безжични модеми - най-новата мярка, с която Европа се опитва да защити високотехнологичния си сектор от нарастващия пазарен дял на Китай, предаде Reuters.
Европейската комисия информира страните членки, че иска да разследва сектора и до средата на септември трябва да започне пълно проучване, посочи дипломат. Такава стъпка ще увеличи натиска върху вече обтегнатите търговски отношения между ЕС и Китай.
Европейската комисия изрази намерението си за такова разследване след жалбата на компанията Option, която е единственият европейски производител на безжични интернет устройства и доставчик на модеми на телекомуникационни гиганти като Vodafone и Telefonica.
Според жалбата на Option китайските производители на модеми получават преки правителствени грантове, евтини заеми и държавна подкрепа при проучванията и разработките, като част от усилията на Китай да се превърне от основен износител на ниски технологии в основен играч в световните телекомуникации.


Тагове: модеми, пазар,
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg