EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕРП-та пречат на свободната търговия на ток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕРП-та пречат на свободната търговия на ток

mail07:35 | 07.07.2017прегледи 5769 коментарикоментари 0


Трите електроразпределителни дружества възпрепятстват свободната търговия на ток, твърди Комисията за защита на конкуренцията. Според нея ЧЕЗ, EVN и Енерго-про по един и същи начин бавят необходимите документи, с което се възпрепятства първоначалната смяна на крайния снабдител с доставчик по свободно договорени цени на ток.

Компаниите имат 30-дневен срок за запознаване с материалите по предявените твърдения. 

Ето пълният текст на становището на КЗК:

Комисията за защита на конкуренцията с определения предяви твърдения за извършени нарушения по чл.21 от ЗЗК на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про. КЗК установи, че предприятията във всяка от икономическите групи  прилагат обща стратегия и практики, с които дискриминират независимите търговци извън съответните групи и ограничават търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени. Като обменят в рамките на групите си съществена информация за клиенти, които преминават от доставка по регулирани към доставка по свободно договорени цени и забавят издаването на необходимите документи, дружествата възпрепятстват процеса на първоначална смяна на крайния снабдител с доставчик по свободно договорени цени.

На ответните дружества е определен 30-дневен срок за запознаване с материалите по преписката и представяне на писмени възражения по предявените твърдения.


Тагове: КЗК, ЕРП-та
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg