EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ердоган:Русия ще строи АЕЦ "Аккую"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ердоган:Русия ще строи АЕЦ "Аккую"

mail11:45 | 19.07.2012прегледи 780 коментарикоментари 0


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган увери руския президент Владимир Путин, че атомната електроцентрала Аккую, която се планира да бъде изградена с помощта на Русия, ще бъде построена и пусната в действие, предаде ИТАР-ТАСС. "Убеден съм, че изпълнението на планираните строителни работи ще сведе до нула инициативите на недоброжелателите", заяви турският премиер в разговор с Путин.
Ердоган нарече съвместната работа в ядрената енергетика "най-значителното капиталовложение". "Тази крачка бе направена въпреки съществуващата в света негативна нагласа /към атомната енергетика/", подчерта Ердоган. Путин също отбеляза "ефективното сътрудничество в сферата на енергетиката". Той уточни, че има предвид не само търговията с въглеводороди, макар че Турция заема второ място сред потребителите на руски суровини, но и сътрудничеството във високите технологии, включително и при строителството на атомната електроцентрала.
Руският лидер благодари на Ердоган за неговите усилия за развитие на двустранните отношения. Той изтъкна, че миналата година обемът на стоковата размяна между Турция и Русия се е увеличил с 25 процента и е достигнал 34 милиарда долара, а голямо количество турски компании постоянно работят на руския пазар.
 


Тагове: АЕЦ, Русия, Ердоган
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg