EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕП ще гласува бъдещето на ОСП на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП ще гласува бъдещето на ОСП на ЕС

mail06:40 | 20.10.2020прегледи 1404 коментарикоментари 0


Евродепутатите ще обсъдят и гласуват планове за повишаване на устойчивостта и гъвкавостта на селскостопанската политика на ЕС, така че тя да може да продължи да осигурява продоволствена сигурност в целия ЕС.

Дебатите са насрочени за вторник сутрин и гласуванията ще се проведат през цялата седмица.

Очаква се евродепутатите да подкрепят промяна в политиката, която следва по-добре да приспособи общата селскостопанска политика към нуждите на отделните държави членки. Националните правителства следва да изготвят стратегически планове, в които посочват как възнамеряват да изпълняват целите на ЕС на място. Комисията ще проверява тяхното изпълнение, а не само спазването на правилата на ЕС.

 

Плановете за засилване на задължителните практики, щадящи климата и околната среда, които всеки земеделски поризводител трябва да прилага, за да получи директно подпомагане, както и плановете за увеличаване на финансовата подкрепа за практики, които земеделските производители могат да прилагат доброволно, също са част от пакета от реформи.

Евродепутатите ще гласуват и по предложения за намаляване на плащанията за по-големи земеделски стопанства и за насочване на повече средства към по-малките стопанства и младите земеделски стопани, за да им се помогне да се справят с кризи и да се опростят правилата за извършване на проверки и контрол.

 

След като Парламентът вземе своето решение, евродепутатите ще бъдат готови за започване на преговори с министрите на ЕС относно пакета от реформи.

Контекст

Последната реформа на селскостопанската политика на ЕС, установена през 1962 г., датира от 2013 г. Срокът на действие на настоящите правила на ОСП изтича на 31 декември 2020 г. Те следва да бъдат заменени с преходни правила, докато текущата реформа на ОСП не бъде договорена и одобрена от Парламента и Съвета на ЕС.

ОСП представлява 34,5 % от бюджета на ЕС за 2020 г. (58.12 милиарда евро). Около 70 % от бюджета на ОСП подпомага доходите на шест до седем милиона земеделски стопанства в ЕС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg