EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕП създава уебсайт за изборите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП създава уебсайт за изборите

mail10:36 | 18.04.2019прегледи 1183 коментарикоментари 0


Европейският парламент създава уебсайт за резултатите от изборите. Този нов, динамичен уебсайт съдържа всички резултати от минали европейски избори и е вече достъпен на всички официални езици на ЕС.

Уебсайтът ще бъде актуализиран в реално време във вечерта на изборите на 26 май с общите резултати от Европейските избори, включително национални разбивки, като подробностите ще се изпращат от националните органи.

Предишни европейски избори

Уебсайтът съдържа състава на всички предишни Европейски парламенти преди 1984 г., с разбивки от националните партии и политическите групи от 1979 г. и всички резултати на национални ниво от 2009 г. насам. Сайтът също предлага информация относно тенденции в европейските избори, като например балансираното представителство на половете.

Динамичен и интерактивен уебсайт

Инструментът за сравняване може да сравнява данни между различни избори

Потребителите могат да разгледат възможни политически коалиции с калкулатора на мнозинството след като станат известни първите официални прогнозни резултати на 26 май

Изпълнимият модул може да промени сайта спрямо вашите нужди. Той публикува исторически резултати от европейските избори на сайта и предоставя резултати на живо

Свалете таблици с данни в различни формати (json, xml ,csv, jpg и png)

Ако желаете да включите необработените данни от изборната нощ, запишете се, за да получавате подробности за вграждането на данните и последни новини: election-results-data@europarl.europa.eu.

На 25 април, 7 май и 14 май ще се проведат тестове, за да се гарантира, че предаването, получаването и останалите услуги функционират правилно. За да се включите в тестовете, изпратете мейл на election-results-data@europarl.europa.eu.

Медийният пакет за изборите предоставя повече информация относно изборите, като факти и числа относно изборния процес, водещите кандидати и избрани моменти на ЕС. Той също предалата редовно актуализирана информация относно проучвания Евробарометър и полезна информация за журналисти, които искат да покриват дейностите на Парламента.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg