EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Електропроводът Тутракан-Силистра затруднен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електропроводът Тутракан-Силистра затруднен

mail18:00 | 09.06.2011прегледи 776 коментарикоментари 0


Проблеми с отчуждаването на земи на частни собственици и необходимостта от разрешения за сеч в частен горски фонд забавят вече пета година строителството на 110-киловолтов електропровод между Тутракан и Силистра. Това съобщиха от областната администрация след състоялата се днес среща на областния управител д-р Владимир Янков с представители на инвеститора на обекта "Трафоелектроинвест" ЕООД.
Трудностите възникват от това, че един парцел има по няколко собственици, част от които живеят в чужбина или в други райони на страната и трудно може да се установи връзка с тях за процедурите по отчуждаването на земите по трасето.
Строителството на електропровода, от който все още не са завършени близо десет километра, е спряно през 2006 година по същите причини. Областният управител на Силистра д-р Владимир Янков е поел ангажимент да приложи правото си по Закона за държавна собственост за принудително отчуждаване на имотите за държавни нужди. Според инвеститорите, ако пречките бъдат отстранени, строителството може да бъде завършено до средата на август. С въвеждането в действие на електропровода ще бъде повишена сигурността на електрозахранването в района, смятат специалистите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg