EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Електронни застрахователни системи тестват до средата на 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електронни застрахователни системи тестват до средата на 2011

mail12:40 | 14.01.2011прегледи 1053 коментарикоментари 0


До средата на годината се очаква да започне тестването на информационните системи на Гаранционния фонд и на застрахователите за издаването на полици директно от техните информационни системи. Очакванията ни са само от прилагането на тази мярка чувствително да се повиши обхватът на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, каза пред агенция „Фокус” Борислав Богоев, заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), ръководещ управление „Застрахователен надзор“.
По думите му - когато този процес приключи, всички издадени полици ще бъдат отчитани в момента на тяхното сключване и това ще позволи актуална и надеждна информация в реално време.
В този период - края на едната година и началото на новата - продължава активната кампания по подновяването на значителен брой полици по „Гражданска отговорност”. И така е всяка година, затова Кодексът за застраховането дава възможност на застрахователите да отчитат застраховките с известно закъснение – договорите, сключени в периода от 15 декември до 15 февруари могат да бъдат отчитани в срок до 45 дни от датата на тяхното сключване, така че засега информацията за сключените застраховки, съответно за обхвата, все още не е достатъчно представителна, каза той.
Постоянен засилен контрол от органите на КАТ за наличието на валидна застраховка е друга от предприетите мерки за повишаване обхвата на застраховката.
Комисията за финансов надзор установи нарушения при проверките относно сключването на застраховката – случаи на незаконосъобразна практика по сключване на застрахователни полици с дата, предхождаща датата на сключване на застраховката. Предприети са съответните административни процедури.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163