EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Електромобилите без данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Електромобилите без данък

mail10:45 | 10.12.2012прегледи 611 коментарикоментари 0


Депутатите освободиха електрическите автомобили от плащане на данък по Закона за местните данъци и такси. Това стана при гласуване на текстове от Закона за Републиканския бюджет за 2013 г.
„Електрически автомобили“ са леки автомобили, които използват двигател с изцяло електрическо захранване и не притежават двигател с вътрешно горене. Правителството предложи и други екстри, стимулиращи покупката на този вид екоавтомобили. В София например те няма да плащат при паркиране в синя и зелена зона, а от АПИ ще ги освободят от покупка на винетки.

Споменатите мерки са заложени в Националния план за действие за развитие на сектора, който бе одобрен от Министерски съвет в края на лятото. В плана се предвиждат редица привилегии за електромобилите, като се започне от освобождаване от такса регистрация, от местни данъци и такси, от задължение за закупуване на винетка. Нужна е законодателна промяна, която да въведе още една преференция – безплатно паркиране във всички градове в страната, както и възможността тези автомобили да могат да се движат в бус лентите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg