EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Експортьор на годината - отличията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експортьор на годината - отличията

mail10:10 | 18.12.2014прегледи 1080 коментарикоментари 0


Замeстник-министърът на икономиката Любен Петров връчи два от големите приза на официална церемония за тазгодишната класация "Експортьор на годината", организирана от сайта exporter.bg, съобщи Министерство на икономиката. Наградата за най-големи приходи от експорт за 2013 г. зам.-министърът връчи на логистичната фирма"Гопет Транс" ЕООД, а производителят на растителни хранителни масла"Бисер Олива" АД бе отличен за завоюване на нови пазари през 2013 г.

„Подобни инициативи са изключително важни за насърчаване развитието на малкия и среден бизнес в България, който съставлява 99.8% от всички предприятия в страната и е основен двигател на икономиката". Това каза зам.-министър Петров по време на церемонията по награждаването, която се състоя в Националния музей на политехниката. Той подчерта, че новото правителство си поставя за цел да подпомогне тези компании да завоюват по-голямо присъствие на международните пазари.

По думите му един от безспорните приоритети на Министерство на икономиката е провеждането на активна и последователна външноикономическа политика, насочена към създаване на благоприятни условия за развитие и засилване на конкурентоспособността на българското производство, увеличаването на експортния потенциал и интернационализация на малките и средни предприятия."Нашата цел е преструктуриране на българския експорт към средно и високотехнологичен. Усилията ни са насочени към приоритетно развитие на експортно-ориентирани сектори, които осигуряват висока добавена стойност. Позитивна индикация е, че делът на стоките от високотехнологичните сектори постепенно се увеличава", каза още Любен Петров.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg