EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Екип на тройката в Гърция утре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Екип на тройката в Гърция утре

mail13:40 | 16.01.2012прегледи 546 коментарикоментари 0


Екип на тройката инспектори от Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка утре пристига в Атина за разговори с гръцкото правителство във връзка с втория спасителен пакет, одобрен от лидерите на еврозоната в края на октомври, съобщи гръцкото радио.
Представителите на тройката ще проверяват бюджетния дефицит и рецесията в Гърция и ще водят преговори по сключване на ново споразумение за втори заем на страната в размер на 130 млрд. евро.
Според гръцките вестници се очаква разговорите да се водят върху искания на тройката за орязване на заплатите в частния сектор, за съкращения на доходите на държавни служители със специален стутат на заплащане като военни и висши чиновници, и за намаляване на държавните служители със 150 хиляди до 2015 г.
Конфедерацията на труда ГСЕЕ, обединяваща работещите в частния сектор, е против исканията за орязване на заплатите, и започва от утре протестни действия. Гръцките работодатели пък искат повишенията на заплатите да бъдат замразени за срок от три години. Тази сряда се очаква да бъдат подновени и преговорите, които Гърция води с частните кредитори по отписване на част от нейния дълг. Гръцкият премиер Лукас Пападимос и германският външен министър Гидо Вестервеле, който бе на посещение в Атина, изразиха оптимизъм, че въпреки трудностите, преговорите ще бъдат успешни.
 


Тагове: Гърция, МВФ. ЕС, ЕЦБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046